Pokolra velük!

Pokolra velük!

Az Arctic Sea elrablása

2011. június 12. - nem_programozhato

2009. július 22-én egy tízfös, felfegyverzett csoport lépett a Kaliningrádból induló, és máltai zászló alatt hajózó Arctic Sea fedélzetére a Balti-tengeren, nem messze a svéd partoktól. És ezzel kezdetét is vette egy hajmeresztö, az egész világ biztonságát veszélybe sodró nem mindennapi történet, melynek leglényegesebb részletei máig titkolva vannak.

Némely akkori sajtóhírek bár egy kicsit közel tapogatóztak az igazsághoz, mások viszont teljes képtelenségekkel szórakoztatták a nagyérdemüt.

Lásd például ezt:

http://atv.hu/videotar/090814_peldatlan__europai_vizekre_is_bemereszkedtek_a_kalozok.html

„Hasonló kalózakcióra egy évszázada nem került sor európai vizeken. Egyesek szerint a szomáliaiakhoz hasonló kalóztámadásról lehet szó, a hajó pedig valószínűleg már egy afrikai kalózkikötőben vesztegel.“

Semmilyen afrikai kalóz nem képes a bárkáján felhajózni Svédországig. Hasonló „kalózakcióra“ pedig még soha nem került sor. A Balti-tengeren nincsenek kaĺózok.

Pár cikk a jobbak közül:

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/europe/article6800169.ece

A The Times újság megszólaltatja egy orosz tengerészeti folyóirat szakértöjét, aki érdekes megjegyzést tesz:

"The vessel had all the necessary modern means of communication and emergency alarms, and was located in waters where regular mobile telephones work,” he said. “To hijack the vessel so that no one makes a peep — not one alarm goes off — can you imagine how that could be? I can’t.”

A hajónak modern vészjelzörendszere és kommunikációs eszközei voltak, ráadásul olyan közel volt a svéd partokhoz az elrablásakor, hogy a mobiltelefonhálózatok is használhatóak voltak.“ (megj: a hajónak valójában rendkívüli biztonsági berendezései voltak, mert nem akármit szállított – de ne menjünk máris elébe a történetnek) „Így nem tudom elképzelni, hogyan lehet a mai világban elrabolni egy hajót úgy, hogy semmilyen biztonsági berendezés ne küldjön ki vészjelzést, vagy a személyzet ne küldjön ki segélykérö hívást.“ – nyilatkozta a szakértö.

Ennek ellenére valakik mégis úgy foglalták el az Arctic Sea-t, hogy az egy „mukkot“ se küldött ki az éterbe, valamilyen hi-tech módszerrel bezavarták körülötte a kommunikációs frekvenciákat. Netán a szomáliai kalózoknak lettek volna ilyen fejlett technológiáik? Aligha. Vagy esetleg egy titkosszolgálatnak? Természetesen!

Az eset után jó egy hónappal a Sunday Times és a The Guardian napilapok – meglepö módon - még meg is nevezték ezt a titkosszolgálatot, a teljes igazságot viszont a cenzúra miatt nem írhatták meg.

Was the cargo ship Arctic Sea really hijacked by pirates?

(Tényleg kalózok rabolták el az Arctic Sea-t?)

http://www.guardian.co.uk/world/2009/sep/24/arctic-sea-russia-pirates

 "A subsequent report in the Sunday Times, citing Israeli intelligence sources, suggested that Israel's intelligence service, Mossad, had set up Bartenev and his gangster friends to "hijack" the ship"

És így igaz, a hajót a Mosszad „gengszterei“ (kommandója) rabolta el! Nyilván nem nehéz továbbgondolni, hogy a Mosszad a semmiért nem rabol el egy hajót, azon - például -  valamilyen rendkívüli szállítmánynak kellett lenni! Olyannyira rendkívülinek, hogy az Arctic Sea legénysége még a hajó visszafoglalása, a kiszabadításuk óta se mer nyilatkozni róla, és a történtekröl se. Magának a visszafoglalásának a körülményei se voltak mindennapiak:

http://www.guardian.co.uk/world/2009/aug/13/missing-vessel-arctic-sea-piracy

"An international search, involving two nuclear submarines and five Russian warships, has been launched. "All ships and vessels of the Russian navy in the Atlantic have been dispatched to search for the missing ship," commander-in-chief Vladimir Vysotsky told Moscow's Itar-Tass news agency"

"A nemzetközi keresöakcióban két orosz atommeghajtású tengeralattjáró és öt orosz hadihajó is részt vett. Az orosz haditengerészet a keresöakcióba mozgósította az összes Atlanti-óceánon található hajóját!"

„Minden“ mozgósítva volt, az oroszok kémmüholdjai is. A hajót aztán valahol lent az Atlanti-óceánon, állítólag az algériai partokhoz közel rohamozták meg az orosz haditengerészet kommandói.

A nyugati propagandasajtó késöbb azt hazudta (lásd a fenti Guardian cikket), hogy a hajón az oroszok által Iránnak szánt S-300-as légvédelmi rakéták voltak, azért rohamozta meg a Mosszad.

Csakhát ugye ezzel a „magyarázattal“ is gond van, mert ugye mi a fenének mozgósította volna Oroszország az egész atlanti hadiflottáját, és állította volna rá az esetre a kémmühold-rendszereit is pár légvédelmi rakéta miatt? Miért lett volna olyan nagy baj, ha azok netán Izrael kezébe kerülnek, hisz Izraelnek magának is már régóta vannak ilyen fegyverei. S ha Oroszország bármit is szállítani akar Iránnak hajóval, azt minek tenné a fél világ megkerülésével Európán keresztül, amikor közvetlen tengeri határa van Iránnal a Kaszpi-tengeren? S ha csak légvédelmi rakétákról lett volna szó, azt miért lett volna olyan nagy gond az oroszoknak beismerni?

Rejtélyes hajóeltűnés: az Arctic Sea meglett, a kérdőjelek maradtak

http://hvg.hu/vilag/20090817_Arctic_Sea_rejtelye/2

"Oroszország szándékosan tett közzé félrevezető információkat a három héttel ezelőtt eltűnt, s hétfőn megtalált Arctic Sea nevű teherszállító hajó sorsával kapcsolatban, hogy ezzel is segítse a vízi járművet kereső orosz hajók – négy romboló és két atom tengeralattjáró – munkáját – közölte hétfő este Dmitrij Rogozin, Moszkva NATO-követe. A politikus, aki korábban többször is elutasította a nemzetközi segítségnyújtási ajánlatokat, ugyanakkor nem árult el részleteket arról, hogy mi történt a rejtélyes körülmények között eltűnt hajóval"

Azért nem árult el semmit, mert azon a hajón nem sima légvédelmi rakéták , hanem atomrakéták voltak, a Kursk korábban elsüllyedt orosz tengeralattjáró roncsai közül abban az idöben felszínre hozott atomrakéták, melyeket aztán az Arctic Sea titokban az Egyesült Államokba szállított volna leszerelés céljából, a még a hidegháború alatt kötött Start II szerzödés értelmében.

A hajót a Mosszadnak az a – jelenleg Benjamin Netanjauhoz kötödö – „veszett“ frakciója rabolta el, mely a szept 11-i merényletek mögött is állt. Hogy mi lehetett a céljuk ezekkel az atomrakétákkal, afelöl csak spekulálni lehet, alighanem jóval nagyobb kaliberü dologról, a globális elit harmadik világháború párti frakciójának akciójáról lehetett szó: azokat az orosz atomrakétákat késöbb valószínüleg egy „false-flag“ akció keretében ki akarták volna löni az Egyesült Államokra, hogy így sodorják egy újabb nagy háborúba a világot.

A már fent idézett Guardian cikkben ( http://www.guardian.co.uk/world/2009/sep/24/arctic-sea-russia-pirates ) is szerepel az üggyel kapcsolatban:

“... suspicion of a government cover-up grew last week when Israel's prime minister, Binyamin Netanyahu, made a secret dash to Moscow. The Kremlin and Netanyahu's office initially denied that he had visited Russia – only to confirm later that he had surreptitiously dropped in by private jet”

 

"Az egész eset kormányszintü eltussolásának gyanúja merült fel, amikor múlt héten Benjamin Netanjahu titkos látogatást tett Moszkvában. Mind a Kreml mind Netanjahu hivatala elöször cáfolta a hírt, késöbb viszont elismerték, hogy Netanjahu titokban, egy magánrepülögép fedélzetén valóban Moszkvában járt."

Az ONI kiszivárogtatóoldal információja már jóval öszintébb erröl a fura „magánlátogatásról“:

http://www.whatdoesitmean.com/index1275.htm

Netanjahu fenyegetözni ment Moszkvába, hogy a hajón talált mosszados „speciális berendezéseket“, dokumentumokat és a Mosszad elfogott kommandójának tagjait az oroszok azonnal engedjék el, különben...

Hogy az izraeliek nyomatékot adjanak a „kérésüknek“ és/vagy attól való félelmükben, hogy az oroszok ezután bosszúból leleplezö bizonyítékokat hoznak nyilvánosságra a Mosszadról (pl. annak szept 11-es szerepéröl ), az „Al-Kaida“ 2009. szept. 13-án hajnalban megrohamozta és felgyújtotta az orosz hírszerzöszolgálatok Tambov légitámaszpont alatt, egy földalatti bunkerben található fö irattárát. Mint ahogy a RIA Novosti hírügynökség (eléggé cenzúrázott) jelentésében is szerepel:

Fire in Russian military unit destroys top secret documents

(Szigorúan titkos dokumentumok semmisültek meg a tüztöl egy katonai támaszponton)

http://en.rian.ru/crime/20090913/156112942.html

Top secret documents were destroyed in a fire that broke out on Sunday in a military unit in western Russia's city of Tambov, killing five and injuring seven servicemen, a security agency source said

 ...

Russian defense minister ordered his first deputy, Col.-Gen. Alexander Kolmakov, to fly to the site. "Damage is assessed as very serious," the source said.

 

 

„Szigorúan titkos dokumentumok semmisültek meg a tüztöl egy katonai egységnél Nyugat-Oroszországban, Tambovban. 5 katona meghalt, 7 megsebesült.“

 ...

Az orosz védelmi miniszter a helyszínre küldte helyettesét. A kár „nagyon komoly“.

Hogy aztán végül hogyan rendezték ezt a dolgot az oroszok az izraeliekkel, azt nem tudni. A lényeg az, hogy nem fajult nagyobb konfliktussá.

A történetröl szóló 2009-es ONI kiszivárogtató jelentések itt találhatóak:

http://www.whatdoesitmean.com/index1264.htm

http://www.whatdoesitmean.com/index1266.htm

http://www.whatdoesitmean.com/index1275.htm

A bejegyzés trackback címe:

https://pokolraveluk.blog.hu/api/trackback/id/tr1518128000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismét itt a nyár vége… és az iráni háborús veszély is | 2016.01.03. 00:03:08

[…] Az Arctic Sea elrablása […]

Burgaszi merénylet | 2016.01.03. 00:53:36

[…] Az Arctic Sea elrablása […]

Rael: Inteligens dizájn | 2016.01.03. 09:24:40

[…] kirobbantására, ez szintén gondosan dokumentálva van itt az odalon (lásd itt, itt, itt, itt, itt, itt és nemkülönben itt). A tervezett harmadik világháborújuk célja a mostani emberi […]
süti beállítások módosítása