Pokolra velük!

Pokolra velük!

A Costa Concordiát torpedó süllyesztette el

2012. március 19. - nem_programozhato

Aki esetleg már nem emlékszik a még januárban elsüllyedt olasz turistajahó esetére, az felfrissítheti a memóriáját innen: http://index.hu/bulvar/2012/01/14/zatonyra_futott_egy_oceanjaro/

Én máris belekezdek a wikipédiában szereplö „hivatalos verzió“ szétboncolgatásába.

A hajó 2012 január 13-án is elkezdte a megszokott, korábban már sokszor megismélt úját Civitavecchia kikötöjéböl. Akárcsak a repülögépek, az ilyen nagy hajók is auto-pilótával mennek. Azon a napon viszont:

http://en.wikipedia.org/wiki/Costa_Concordia_disaster

“Captain Francesco Schettino had deviated from the ship's computer-programmed route to treat people on Giglio Island to the spectacle of a close sail-past or near-shore salute”

“Francesco Schettino kapitány eltért a hajó “számítógép-programozott” útjától, hogy a Giglio szigeten kellö szórakozást biztosítson a lakosoknak a hajó parthoz közel vitelével!”

Nos, engedjetek meg pár észrevételt!

1. Mi a fenének kapcsolta volna ki a kapitány nemcsak a hajó autópilótáját, de még a vészjelzö (radar)rendszerét is, amik jelezték volna az útjában álló sziklát?

“Captain Schettino stated that, before approaching the island, he had turned off the alarm system for the ship's computer navigation system.”

 

"Schettino kapitány elismerte, hogy a hajó navigációs rendszerének a vészejelzö rendszerét is kikapcsolta."

2. Miért hazardírozott volna a kapitány 4000 utas testi épségével csak azért, hogy este tízkor, amikor már sötét van, s a parti lakosok egy része már alszik, közel vigyen a parthoz egy ilyen gigantikus hajót csak azért, hogy a még ébren levö parti lakosoknak „látványt biztosítson“?

Egy ekkora hajó autó-pilótáját különben is nem lehet csak úgy kikapcsolni, annak komoly indokának kell lenni, amit a hajó fedélzeti naplójában is fel kell tüntetni.

3. "I was navigating by sight, because I knew those seabeds well”

 

“Látás alapján navigáltam, mert ismertem arrafele a tengerfeneket” – ismerte el a kapitány.

Ó igazán, sötétben navigált látás alapján? Egy gigantikus teknöt, amin 4000 ember testi épsége volt kockán?

Ismerjük el, hogy ilyet normális ember nem nagyon tesz, még akkor sem, ha be van rúgva vagy drogozva, kivéve esetleg akkor, ha szándékosan akarja süllyeszteni a hajót. Még ez is megtörténhet. De akkor vajon miért nem vádolták meg a kapitányt terrorizmussal? S ha a másodkapitányok látták, mi folyik, miért nem avatkoztak közbe?

„Passengers were in the dining hall when there was a sudden, loud bang”

 

"Az utasok vacsoráztak a hallban, amikor egy hirtelen, hangos durranás hallatszott, és kiesett az áram is."

Az utasok hangos durranásról beszélnek reccsenés helyett, s az is fura, hogy az áram azonnal kiesett. Miért?

Azért mert... a Costa Concordiát valójában torpedó találta el.

A robbanás megkárosította a hajó navigációs rendszerét, amiután a legénység – más lehetöség híján – kézi vezérléssel próbálta azt kétségbeesetten a parthoz kormányozni. 20-30 méterrel a parttól viszont egy parti sziklának ütköztek. Egy ilyen gigantikus teknönek az útvonala semmiképpen sem vezet 20-30 méterre a parttól, ha mégis ott feneklik meg, az azt jelenti, hogy vészhelyzetben próbált sikertelenül kikötni.

A whatdoesitmean.com szerint (http://www.whatdoesitmean.com/index1554.htm ) a Costa Concordiát iráni tengeralattjáró süllyeszette el bosszúból - s mintegy figyelmeztetésként - az iráni atomtudósok nyugati titkosszolgálatok általi halmozott és szisztematikus likvidálása miatt. Ezt teljesen elképzelhetönek tartom. Márcsak azért is, mert a Concordia balesete óta valóban megszüntek az iráni atomtudósok likvidálásáról szóló tudóstások, míg addig szinte havi rendszerességgel voltak jelentések robbanásokról iránis atomlétesítményekben, vagy azok személyzetének autóiban.A legutolsó eset 2012. Január 11-én történt, két nappal a Costa Concordia elsüllyesztése elött. Azóta semmi!! Pedig lassan március vége van.

2012. január 11, The Guardian: Ki gyilkolja az iráni atomtudósokat?

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/jan/16/iran-scientists-state-sponsored-murder

“On the morning of 11 January Mostafa Ahmadi Roshan, the deputy head of Iran's uranium enrichment facility at Natanz, was in his car on his way to work when he was blown up by a magnetic bomb attached to his car door.”

 

“Január 11-én reggel Mostafa Ahmadi Roshan, a natanzi nukleáris létesítmény helyettes vezetöje munkába tartott autójával, amikor egy mágneses bomba a levegöbe repítette.”

2011. dec.9, Foxnews: Szatelit felvételek mutatják, “valami történt” az isfahani nukleáris létesítményben

http://www.foxnews.com/world/2011/12/09/images-iranian-nuclear-facility-provide-intel-into-recent-explosion/

2012. február 18-án Irán hivatalosan is bejelentette, hogy iráni hadihajók léptek be a szuezi csatornán keresztül a Földközi tengerre:

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-17083791

A Costa Concordia iráni torpedó általi elsüllyesztésének eltikolása részben érthetö okokból történt. Ha a történések nyilvánosságot kapnak, az azzal járt volna, hogy a nyugati közvélemény Irán azonnali megtámadását követelte volna. S azt már régóta tudjuk, hogy ez mivel járt volna. Újabb világháborúra nincs szüksége a világnak.

-----------------------------------------

Addendumok

nem_programozhato, április 19, 2012

Március 30-án jelent meg a Time magazinban:

A Mosszad visszafogta az iráni müveleteit
(Mossad Cutting Back on Covert Operations Inside Iran, Officials Say)

http://world.time.com/2012/03/30/mossad-cutting-back-on-covert-operations-inside-iran-officials-say/

Israel’s intelligence services have scaled back covert operations inside Iran, ratcheting down by “dozens of percent” in recent months secret efforts to disable or delay the enemy state’s nuclear program, senior Israeli security officials tell TIME. The reduction runs across a wide spectrum of operations, cutting back not only alleged high-profile missions such as assassinations and detonations at Iranian missile bases, but also efforts to gather firsthand on-the-ground intelligence and recruit spies inside the Iranian program, according to the officials.

"Nemcsak a nagykaliberü müveletek mint a gyilkosságok és robbantások az iráni rakétabázisokon, de a terepen történö, elsökézböl való információszerzés, és a beszervetések az iráni atomprogramban dolgozók közt is vissza lettek fogva."

Hogy aztán ez ez állapot még mennyi ideig fog tartani, azt nem tudni. De úgy tünik, hogy az elmúlt jó három hónapban tényleg vissza lettek fogva a Mosszad müveletek Iránban.

/nem_progamozhato (cikkszerzö)

--------------------------------------------

nem_programozhato, augusztus 09, 2012

(8 hónappal késöbb)

Az iráni atomtudósok elleni gyilkosságok azóta valóban leálltak, az utolsó eset 2012. január 11-én volt ( Mostafa Ahmadi-Roshan meggyilkolása ), a Costa Concordia pedig január 13-án este lett elsüllyesztve. Ha beírom a google keresöbe, hogy "Iranian nuclear scientist assassinations", a január 11-i eseten túl már nem említ semmit, késöbbi esetekkel foglalkozó cikkek már nincsenek:

https://www.google.sk/search?sourceid=navclient&ie=UTF-8&rlz=1T4ADFA_enSK407SK408&q=iranian+nuclear+scientist+assassinations&gws_rd=ssl

A bejegyzés trackback címe:

https://pokolraveluk.blog.hu/api/trackback/id/tr5718128028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása