Pokolra velük!

Pokolra velük!

Merre tart a pénzügyi válság?

2010. november 06. - nem_programozhato

helikopter_benSzerdán a „helikopteres“, vagyis Ben Bernanke amerikai jegybankelnök bejelentette, további 600 milliárd dollár lesz kinyomatatva a semmiböl az elkövetkezendö hónapokban. Mindez azután, hogy az elmúlt két év „gazdaságélénkítö“ csomagjainak, dollárok billióinak csak akkora hatása volt az amerikai gazdaságra, hogy az egyelöre nem zuhant a szakadékba, hanem annak szélén táncol. Ez nem csoda, hisz ezek pénzek a bankokhoz kerültek, hogy azok fedezni tudják spekulatív kötelezettségeiket, hogy továbbra is müködhessen a „kaszinó“, és egyáltalán nem jutottak el  a reálgazdaságok szereplöihez. Talán jobb is, mert akkor már ma a nyakunkon lenne a hiperinfláció.

Ami történt, és továbbra is történik, az a világtörténelem egyik legnagyobb pénzelszívása az állami költségvetésekböl a globalisták bankjainak irányába. A kifejezetten szélhámos izü, derivátumok generálta spekulatív követelések lettek legalizálva azáltal, hogy az államok elismerték a bankok ilyesfajta követeléseit azok csödhelyzetének árnyékában, és irdatlan összegek lettek elfolyatva az állami költségvetésekböl, olyan pénzek, melyek az emberek adóiból származnak, és semmi keresnivalójuk se lenne a bankoknál! A bankokat csödeljáráson kellett volna keresztülmosni a kisegítésük helyett, és leírni az ilyen szélhámos követelést. De nem ez történt, így egyre több ország van emiatt államcsödközeli helyzetben. A legkirívóbb példa erre Írország. De ilyen maga az Egyesült Államok is. Mindez egy szándékos stratégia része a nemzetállamok tönkretétele érdekében. S ami még rosszabb: mivel mára a spekulatív „kaszinó“ akkorára duzzadt globális szinten, hogy nincs annyi pénz az államkasszákban, amivel a bankok spekulatív veszteségeit ki lehetne fizetni, így az államok egyre gyakrabban nyúlnak  pénznyomtatós „megoldásokhoz“ gazdaságélénkítésnek hazudott akciók leple alatt, olyakhoz, amilyet az USAban csütörtökön is láttunk.

Azt csiripelik a verebek, hogy azért lett pár száz millióval ez a csomag nagyobb a vártnál, mivel Kína már nem nagyon veszi az amerikai állampapírokat, így most már nemcsak a bankoknak adják, hanem ebböl a nyomtatott pénzböl fedezik a szövetségi államok kiadásait is! Bár igaz, a lepesszimistább jóslat – több billió kinyomtatása – egyelöre nem vált valóra.

Az USA államcsödje viszon elkerülhetetlennek tünik, hacsaknem Kína és a többi hitelezö nem lesz hajlandó elengedni a hiteleik nagy részét (ami nagyon valószínütlen). Az államadósság összege már akkora, hogy lassan csak annak kamatait lesz képes az USA költségvetése nyögni. Az amerikai állampapírpiac befuccsolása, ami az államcsöd elismerésére kényszeríti majd az amikat, 2011/2012-re várható. Minden egyes további pénznyomtatós akció egy további lépés a bizalomvesztés, vagyis az amerikai állampapírpiac teljes leállta felé. S amikor az USA államcsödje  bekövetkezik, beindul a dollár hiperinflációja, ami magával fogja rántani a többi nyugati pénznemet is.
Mindez egy elöre átgondolt stratégia része a globális elit részéröl: az USA szándékosan lesz csödbe juttatva, hogy aztán a Szovjetunió sorsára juttassák, majd a romjain létrehozzák az Amerikai Uniót, az elértéktelenedett dollár és többi nyugati pénznem felhigulása v. totális elinflálódása után pedig bevezethessék a globális pénznemet.
Semmi új tehát a nap alatt. Amit fentebb írtam, ez egyelöre még csak cél a globalistk részéröl, reméljük, hogy nem fog valósággá válni.

A bejegyzés trackback címe:

https://pokolraveluk.blog.hu/api/trackback/id/tr6618127916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása