Pokolra velük!

Pokolra velük!

Thaiföld kiadta Viktor Boutot az USAnak

2010. november 19. - nem_programozhato

lord_of_warA napokban közölték a hírügynökségek, hogy Thaiföld kiadta az USAnak a világ elsö számú "fegyverkereskedöjét", az orosz Viktor Boutot. Hogy miért romlott meg a viszony Oroszország és Thaiföld között egy állítólagos "fegyverkereskedö" miatt annyira, hogy az oroszok lemondták még a thai miniszterelnök moszkvai útját is a kiadatás miatt, azt már nem elemzik a nyugati hírügynökségek.

Nos, itt az ideje kitálalni ezt a szart is, ez a történet ugyanis teljesen másról szól mint aminek a médiákban tálalva van.

Viktor Bout a fegyverkereskedöséget csak álcának használta, és olyannyira jól végezte a dolgát, hogy sikerült neki infiltrálnia az amerikai hírszerzöszolgálatok legsötétebb bugyrait valamint az amerikai kormányzat és elit legfelsöbb posztjait egyaránt, beleértve a Bush családot is. Ha létezik valóvilágbeli James Bond, akkor ö az, aki viszont nem a trükkös harcászati technikáknak, hanem az inteligenciájának köszönhette ezidáigi sikerét. Sajnos csak ezidáigit, Thaiföld ugyanis a napokban Oroszország helyett az USAnak adta ki, katasztrofális vereséget okozva ezzel az oroszoknak ebben a csatában.

New York Times, 2010. november 17:

http://www.nytimes.com/2010/11/17/world/asia/17thai.html

Thaiföld kedden kiadta Viktor Boutot Oroszországnak, véget vetve ezzel egy két éve tartó diplomáciai huzavonának Moszkva és Washington között.

 

AFP, 2010. november 18:

http://news.yahoo.com/s/afp/20101118/wl_afp/thailandusrussiaweaponsdiplomacy

 

Lefújták a thaiföldi miniszterelnök oroszországi útját(természetesen az oroszok üzenték meg neki, hogy ne jöjjön), de a miniszterelnök kiáll a Boutot illetö döntése mellett továbbra is.

 

http://www.theage.com.au/world/russian-arms-trafficker-could-strike-one-final-deal-20100830-147ae.html

Mint ahogy ez az ausztrál újság írta még augusztusban:

Rumours in Bangkok suggest the Russians and Americans are in a bidding war over the extradition, with Russia offering Thailand cut-rate oil and Americans offering military hardware

Az oroszok olcsóbb köolajat, az amerikaiak pedig hatalmas fegyverszállítmányokat ígértek Thaiföldnek (egyesek szerint kb. 20 milliárd dollárosat), amennyiben nekik kerül Bout kiadatásra.

Ez már jobban érzékelteti, milyen súlyú emberröl van valójában szó! Viktor Bout Putin személyes jóbarátja, és a KGB (mostani nevén FSB) csinált belöle "a világ elsö számú fegyverkereskedöjét", méghozzá olyan jól, hogy az amerikaiak is egy jó ideig bevették a horgot.

http://www.atimes.com/atimes/Southeast_Asia/LH31Ae02.html

Ahogyan az Asian Times cikke is írja, Bout KGBs tolmácsként kezdte Mozambikban még a Szovjetunió ideje alatt egy bizonyos Igor Sechinnel együtt, aki jelenleg Oroszország miniszterelnök-helyettese.

Arra, hogy Bout valójában a CIA helyett az oroszoknak dolgozik, valamikor 2004 tájékán jöttek rá az amerikaik. Állítólag ez okozta, hogy Bush kiadta az 13348 számú elnöki rendeletét is, melyet minthacsak "személyre szabtak"  volna Boutra.

http://en.wikisource.org/wiki/Executive_Order_13348

Az amerikaik az összes elérhetö vagyonát igyekeztek befagyasztani. A rendelet nem véletelen említi Libériát, Bout ugyanis hosszú évekig nagy és komplex fegyverügyleteket bonyolított le ebben az afrikai országban, személyesen ismerve annak diktátorát. A tevékenységének ezt a részét jól dokumentálja a "Lord of War" c. 2005ben készült hollywoodi film is, mely - föszerepben Nicolas Cage-al - ennek az embernek a szokatlan életútját filmesítette meg.

Bout CIAs tartótisztje hosszú évekig egy bizonyos Valerie Plame nevü szöke hölgy volt, akit Bout hosszú évekig az orránál fogva vezetett. Az ún. Plame-gate nevü ügy ( http://en.wikipedia.org/wiki/Valerie_Plame#.22Plamegate.22 ) valójában Valerie Plame megszégyenítéséröl, és CIA-ból való elbocsátásáról szólt, rossz nyelvek szerint maga Dick Cheney parancsára, akit rendkívül felbosszantott, hogy Plame soha nem jött rá, kicsoda is Viktor Bout valójában, hogy valójában Putin FSB-jének a csúcsügynöke.

bout_thaifoldi_fogsagban

Viktor Bout thaiföldi kiadatási örizetben

Bout-on keresztül az oroszok az amerikaiak legféltettebb titkairól tudtak, Bout ugyanis George Bush testvérének, Mervin Bushnak is személyes ismeröse volt, és fegyverüzleteket bonyolított a Bush családdal. Bout természetesen elöre tudott szeptember 11-röl is, méghozzá Marvin Bushtól személyesen.´

A bejegyzés trackback címe:

https://pokolraveluk.blog.hu/api/trackback/id/tr6718127930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása