Pokolra velük!

Pokolra velük!

Orosz hadihajók az ausztrál partoknál

2014. november 15. - nem_programozhato

A napokban több médium is lehozta a szokatlan hírt, miszerint orosz hadihajók jelentek meg az ausztrál partoknál. Az ausztráliai Brisbane-ban tartják a legújabb G20-as csúcsértekezletet, melyen Putin a kíséretével is jelen van.

Orosz hadihajók jelentek meg az ausztrál partoknál

http://mno.hu/kulfold/orosz-hadihajok-jelentek-meg-az-ausztral-partoknal-1258101

"Az orosz csendes-óceáni flotta négy hadihajója cirkál Ausztrália partjainál a G20 csoport küszöbön álló brisbane-i csúcsértekezlete előtt, és bár mozgásuk a canberrai védelmi minisztérium szerint nem ütközik a nemzetközi jogba, megjelenésük mégis nagy visszhangot váltott ki."

Az oroszok lépését az váltotta ki, hogy az orosz hírszerzés olyan információkat kapott, miszerint az amerikai haditengerészet a malajziai MH370-es gép mintájára, mely valójában az indiai óceáni Diego Garcia amerikai katonai támaszpontra lett eltérítve távirányítással, most az orosz elnöki gép elektronikus-távirányításos eltérítésére, és megsemmisítésére készül ugyanabban az indiai-óceáni térségben, melyben távirányítással eltérítette a malajziai MH370-est is. Az ausztrál partoknál megjelent orosz hadihajók a legmodernebb, elektronikus támadást kivédeni, és a támadó hajókat paralizálni képes elektronikával vannak felszerelve.

Azokkal a technológiákkal, melyekkel még idén áprilisban egy lövés eldördülése nélkül képesek voltak paralizálni a Fekete-tengeren - eröfitogtatás céljából - megjelent USS Donald Cook amerikai hadihajót. Az esetröl az orosz sajtó akkor a következöképp számolt be:

http://in.rbth.com/economics/2014/05/15/russia_surges_ahead_in_radio-electronic_warfare_35247.html

"Egy bombákkal nem felszerelt, mindössze a szárnyai alatt egy "elektronikus dobozzal", egy orosz SZU-24-es taktikai bombázó megközelítette a Donald Cook-ot, majd képes volt távirányítással kikapcsolni annak radarját, és "lehekkelni" a hajó elektronikus berendezéseit (az AEGIS rendszert), és ezzel totálisan paralizálni a hajót. Az SZU-24-es ezután rakétatámadást utánozva 12-szer elkörözött a paralizált amerikai hadihajó felett, totálisan megszégyenítve az amerikai haditengerészetet."

Hogy az eset "valóban megtörténhetett", azt most az amerikai katonai hírszerzés, a DIA ügynökei által szerkesztett veteranstoday.com oldal is elismerte:

AEGIS Fail in Black SEA, Ruskies Burn Down USS Donald “Duck” http://www.veteranstoday.com/2014/11/13/aegis-fail-in-black-sea-ruskies-burn-down-uss-donald-duck/

Az amerikai haditengerészet hajói most pánikszerüen elmenekültek az ausztrál partoktól az orosz hadihajók megjelenése után.

S végül hadd térjek vissza még erre a 2013-as, a szíriai konfliktus idején történt "rejtélyes esetre" is:

2013. szeptember 3:

Izrael rakétakísérletet hajtott végre a Földközi-tengeren

http://nol.hu/kulfold/izrael_raketakiserletet_hajtott_vegre_a_foldkozi-tengeren-1410489

"Izrael kedden az USA-val együttműködve rakétakísérletet hajtott végre a Földközi-tengeren, hogy kipróbáljon egy amerikaiak által finanszírozott rakétavédelmi rendszert - közölte az izraeli védelmi minisztérium.

... Az izraeli bejelentés magyarázatot adhat a RIA orosz hírügynökség két ballisztikus rakéta kilövéséről szóló korábbi jelentésére. Korábban mind a NATO, mind az amerikai, izraeli, német, francia és brit védelmi minisztérium úgy nyilatkozott, hogy nincs tudomása ballisztikus rakéták kilövéséről a Földközi-tenger medencéjében."

 

A következöket írtam akkor ebbe a hozzászólásba:

Valójában két ballisztikus rakéta lett kilöve teljesen élesben, Szíria irányába, melyek viszont le lettek löve, még mielött célba értek volna. Két verzió létezik afelöl, hogy mi történt:

1. A Navy intel kiszivárogtató-oldal szerint egy izraeli tengeralattjáró lötte ki öket azzal a célzattal, hogy lángra lobbantsa a helyzetet, majd az amerikai haditengerészet lötte le öket, még mielött célba értek volna.

2. Más források viszont arról tudósítanak, hogy az amerikai haditengerészet lötte ki öket, azt tesztelve, mire képesek a Szíriába és annak partvidékének a védelmére telepített S-350E Vityaz orosz légvédelmi rendszerek, majd az orosz légvédelmi rendszer lötte le öket. Amennyiben a lelövés nem sikerült volna az oroszoknak, úgy Obamának nagyon erös nyomásgyakorló eszköz lett volna a kezében a szentpétervári G20-as találkozón az oroszokkal szemben. Ezt a verziót a libanoni Al-Manar napilap szellöztette meg (de amúgy lehet Mosszad dezinfo is):

Truth of US-Russia Confrontation

Aggression was over the Moment those Two Missiles were Fired http://www.almanar.com.lb/english/adetails.php?eid=110043&cid=31&fromval=1&frid=31&seccatid=71&s1=1

Hogy melyik verzió igaz, fogalmam sincs, ha még kiszivárog valami, még utólag jelezni fogom.

/nem_progr

A 2-es válasz a helyes.

Az ONI weboldal bár gyakran igazat ír, ebben az esetben viszont - a megszégyenülést elkerülendö - szándékosan dezinformált, nehogy kiszivárogjon, az "elsö számú katonai nagyhatalom", az USA és a NATO lényegében csúfos vereséget szenvedett Szíriában. A kilött amerikai balisztikus rakétákat a Szíriába telepített orosz légvédelmi rendszerek - az amerikaiakat teljesen sokkolva - minden probléma nélkül megsemmisítették. Az oroszok ezután beélesítették az atomrakétáikat a Földközi tengeren állomásozó NATO haderöre, mely ezután fejvesztve menekülni volt kénytelen a térségböl. Szíria "megdemokratizálása" ezután elmaradt.

A bejegyzés trackback címe:

https://pokolraveluk.blog.hu/api/trackback/id/tr7518128156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az olajár szaúdiak általi földbe döngölése kishíján (világ)háborút okozott | 2016.01.03. 10:59:28

[…] ismeretes – és ezt korábban az Orosz hadihajók az ausztrál partoknál c. írásban is kifejtettem – 2013 szeptembere óta bebizonyosodott, hogy az oroszoknak […]

Az ördögök tovább marakodtak egymás közt – így jellemezhetöek az elmúlt pár hónap történései | 2016.01.03. 11:34:59

[…] hasonló a helyzet az orosz-amerikai kapcsolatokban is a szíriai válság miatt. Miután 2013-ban bebizonyosodott, a “világ elsö számú hadserege” képtelen lenne az orosz hadsereget is atomháború […]
süti beállítások módosítása