Pokolra velük!

Pokolra velük!

A keleti vallások és a Jelenések könyvének "pokla" egy és ugyanaz

2021. augusztus 01. - nem_programozhato

"A dolgok nem érnek véget, miután a mocskos pofádra ráhúzzák a koporsó fedelét, a dolgok kezdődni fognak!"

Annak ellenére, hogy sok, erősen bűnös természetü ember ennek szent meggyözödésböl hiszi az ellenkezőjét.

Akárcsak az “Isten” egy kozmikus humanoid c. irásban, most is kicsit hivjuk segitségül az indiai mitológiát, ezentúl annak demonstrálására, hogy a Jelenések könyvének a lelkek megitéléséről szóló részeit is teljesen komolyan kell venni.

Az “Isten” egy kozmikus humanoid c. irásban szemléltettem, hogy a keresztény Biblia Istene azonos a hindu Shani (Szaturnusz) főistennel. Az indiai mitológia szerint:

https://www.dollsofindia.com/library/shani/

Shani and Yama

Yama is a sibling of Shani and older to him … While Shani stands for truth and righteousness and punishes the wrong doers during their life time, Yama is said to mete out the punishment for one's misdeeds after one's death.

Jama az idősebb testvére Shaninak … Mig Shani az igazmondók és az igazságosak fő pártolója, illetve a rosszat cselekedők fő büntetője azok élete során, addig Jama az emberek lelkeinek fő megitélője azok halála után.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Jama_(istens%C3%A9g)

A Kartha upanisadban Jama a legfőbb tudás birtokosa. A posztvédikus mitológiában viszont az alvilág bírája és a holtak büntetője.

A küldöttei vonszolják a megkötözött lelkeket az alvilágba, a bírói széke elé. A lélek (átman, dzsíva) a tettei (karma) szerint megítéltetik és megkapja büntetését.

A Mahábháratában vörös ruhát viselő, ragyogó szemű alak, aki kötélhurkot tart a kezében, amellyel megkötözi a holtak lelkeit.

Ismerős?


Jelenések 20
11 És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta űlőt, akinek tekintete elől eltűnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték.
12 És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.


Ugyanannak a kozmikus hatalomnak a fenyegetőzései mind a keleti vallásokban mind a kereszténységben, amely létrehozta a földi emberi fajt. Ugyanaz a humanoid Sháni jelent meg 2000 évvel ezelőtt Pathmos szigetén János apostol előtt is, mint aki a hindu mitológia szerint is a földi emberek cselekedeteinek fő megitélője a testvérével együtt. Képesek beleavatkozni a földi emberek lelkeinek a reinkarnációs ciklusaiba is a szellemvilágban (a Föld asztrális sikjain).


Jelenések 1:18 És az Élő; pedig halott valék, és ímé élek örökkön örökké Ámen, és nálam vannak a pokolnak és a halálnak kulcsai.

https://en.wikipedia.org/wiki/Naraka
A naraka a "pokol" megfelelője az indiai vallásokban, akárcsak a buddhizmusban, dzsainizmusban és a szikh vallásban. Mig a keleti mitológia szerint a rosszul megitélt lelkek nem maradnak mindörökre az ''alvilágban" , hanem büntetésük letöltése után, miután valamelyik "pokolban" ledolgozták rossz karmájukat, ismét inkarnálódhatnak a Földön.


Sháni fenyegetőzései a Jelenések könyvében viszont már "radikálisabbak", a rosszul megitélt lelkek soha többet nem inkarnálódhatnak ide a Földre, hanem a "pokol tüzének tavában" maradnak (Jelenések 20:14)

A bejegyzés trackback címe:

https://pokolraveluk.blog.hu/api/trackback/id/tr4818128340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása