Pokolra velük!

Pokolra velük!

Ismét itt a nyár vége... és az iráni háborús veszély is

2011. szeptember 04. - nem_programozhato

death2012. márc. 19-i megj: Obama a legutóbbi amerikai-izraeli csúcstalálkozón ismét elküldte Netanjahut melegebb éghajlatra, így azt hiszem, a vészjelzés is visszaállítható a szokásos SÁRGÁRA

2012. márc. 3-i megj: Az elkövetkezö hetekben nagyon komoly eröfeszítések várhatóak Irán megtámadására. Minden a Netanjahu Obama viszony alakulásától függ. Bár azért bízzunk benne, hogy az amerikai hadsereg vezérkarának egyes elemensei ismét megakadályozzák a legrosszabbat, mint már tették többször is. Az amerikai hadsereg a Perzsa-öbölben könnyen az izraeli légierö ellen fordulhat, ha az Irán megtámadására készül.

2011. nov. 22-i megj: "SÁRGA VÉSZJELZÉS". A Haaretz izraeli napilap nov. 18-i cikke szerint orosz hadihajók tartanak a szíriai partok felé, hogy így akadályozzák meg a NATO "humanitárius akcióját" Szíria ellen. A debka.com tegnap esti írása szerint: Orosz hadihajók Szíria partjainál, amerikai repülögépanyahajók Irán partjainál. A lépés nem jelent azonnali elkerülhetetlen háborút, viszont a NATO és Oroszország közti ellenségeskedés szemmel láthatóan fegyvercsörtetés általi nyomásgyakorlássá fajult.

Az elmúlt évek során már x-szer meg lett akadályozva egy Irán elleni támadás, sokszor drámai küzdelmek közepette a színfalak mögött. Tavaly nyár végén, nagyjából ugyanebben az idöszakban is nagyon forró volt a helyzet. Reméljük, hogy most, az elkövetkezendö hetekben, „x+1“-edszer is meg lesz akadályozva.

Mint ahogy az MTI/index.hu 2011. júniusi cikke is említi:

Hajszálon múlt az izraeli-iráni háború

http://index.hu/kulfold/2011/06/12/hajszalon_mult_az_izraeli-irani_haboru/

"Az izraeli hadsereg és a hírszerzés vezetésének ellenállása akadályozta meg tavaly, hogy az izraeli kormány katonai támadást indítson az iráni nukleáris létesítmények ellen - írta a The Sunday Times. A vezető konzervatív vasárnapi brit lap helyi katonai és kormányforrásokat idézve felfedte, hogy Benjámin Netanjahu miniszterelnök és Ehud Barak védelmi miniszter tavaly nyáron berendelte Meir Dagant, a Moszad akkori vezetőjét, Gabi Askenázit, a hadsereg vezérkari főnökét,

...

A katonai és hírszerzési vezetők arra figyelmeztették a két politikust, hogy egy ilyen akció totális közel-keleti háborúba torkollhat. Barakot és Netanjahut nem győzték meg, de a megbeszélés végül döntés nélkül ért véget. A lap értesülései szerint Askenázi kijelentette egy barátjának: amíg ő az izraeli hadsereg parancsnoka, egyetlen repülőgép sem indul Irán elleni támadásra."

A baj az, hogy Askenázi már nem az izraeli hadsereg föparancsnoka. És Meir Dagan se a Mosszad vezetöje, mivel alulmaradt a Netanjahuval való küzdelemben. A keményvonalas Barak viszont továbbra is védelmi miniszter, na és Netanjahu is továbbra is miniszterelnök. Izraelt per pillanat a háborúpárti héják kormányozzák.

 

Haaretz, 2011. június 22: The IDF is leading Israel to destruction

(Az izraeli hadsereg az országot annak pusztulásába vezeti)

http://www.haaretz.com/print-edition/opinion/the-idf-is-leading-israel-to-destruction-1.368836

„This is no summer joke. This week, Israel is training for a scenario in which it is bombarded with over 1,000 missiles a day. The locations for mass graves have already been prepared in the center of the country, where thousands of people will be buried at once to prevent the spread of disease.“

„Ez nem egy nyári vicc. Az izraeli polgári védelem jelenleg (2011 júniusa) azzal számoló gyakorlatokat tart, hogy az országra naponta több mint ezer rakéta fog hullani. A tömegsírok helyei már ki lettek jelölve az ország középsö részében, ahová emberek ezrei lesznek sebtében eltemetve a járványok kialakulásának megakadályozása érdekében.“

De a helyzet nem teljesen reménytelen, mivel mostanra már Izraelben is zajlik a „facebookos forradalom“ a Netanjahu rezsim megdöntése érdekében. Ugyanazok az erök állnak mögötte (az izraeli ellenzékkel karöltve) akik Mubarakot is megdöntötték.

2011.09.04: Félmillióan tüntettek Izraelben

http://www.hirtv.hu/kulfold/?article_hid=396204

"Tel-Aviv központjában és negyven másik izraeli városban csaknem félmillióan tüntettek a magas rezsiköltségek miatt. A szociális tiltakozási mozgalom két hónapja kezdődött el, a tegnapi megmozdulás volt a legnépesebb, és a zsidó állam történetének legnagyobb tüntetései közé tartozik."

S akárcsak Mubarak megdöntésében, a jelenlegi izraeli események elöidézéseben is benne van a keze Iránnak... (lásd ezt a titkos amerikai-iráni szövetségröl szóló írást a dolgok jobb megértése érdekében).

Az események végkifejlete öszre várható. Minél jobban sarokba lesz szorítva Netanjahu, annál valószínübb, hogy esetleg (atom)háborúba sodorhatja Izraelt, s vele együtt az egész Közel-Keletet is. A helyzet per pillanat is komoly, s bonyolítja még az is, hogy nemcsak Izraelben, de a líbiai sikereken felbuzdulva már Európában is egyre több a háborúpárti hang:

Pravda, 2011.09.02: Sarkozy, the new Napoleon, wants to attack Iran

(Sárközi – az új Napóleon – meg akarja támadni Iránt)

http://english.pravda.ru/hotspots/conflicts/02-09-2011/118943-sarkozy_france-0/

Azért reméljük, hogy az Obama-vonal most is meg fogja menteni a helyzetet. Egy Irán elleni támadás ugyanis könnyen Armagedonná fajulhat, s az „új világrend“ legrosszabb változatának eljöveteléhez vezethet majd.

Visszatérve az elején is idézett MTI cikkhez:

„A vezérkari főnök érvei között szerepelt, hogy bár egy esetleges izraeli támadás romba döntené Iránt, leleplezné" egyben azt is, hogy Izraelnek milyen pusztító erejű, XXI. századi fegyverzete van“

Ezen fegyverek léte felöl igazán semmi kétségem sincs.

További ajánlott:

Irán késésben levö megtámadása - 2. rész (nem unalmas!)

Az Arctic Sea elrablása

A bejegyzés trackback címe:

https://pokolraveluk.blog.hu/api/trackback/id/tr518128016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása